همانطور که همه ما به خوبی میدانیم شرکت های پشتیبانی بسیاری مشغول به ارائه خدمات پشتیبانی شبکه به مجموعه ها، سازمان و کسب وکارها هستند. اما آیا همه این سازمان ها بهترین در این حرفه هستند؟ بدیهی است که خیر چون که خدمات پشتیبانی شبکه شامل تخصص های بسیاری می باشد که یادگیری و اجرای آن در توانایی هر کسی نیست. از این رو باید دانست که شرکت خدمات پشتیبانی شبکه باید چه ویژگی ها و چه خدماتی باید داشته باشد؟ بیشتر بررسی میکنیم.
ویژگیهای برتر شرکت پشتیبانی شبکه
بدیهی است که شما بهعنوان مدیر یک سازمان تصمیم داشته باشید بهترین تیم پشتیبانی شبکه را برای سازمان خود برگزینید؛ اما در ابتدا لازم است بدانید که یک تیم پشتیبانی خدمات شبکه چه ویژگیهایی دارد تا بتوانید بهترین تصمیم را بگیرید.
یک شرکت پشتیبانی شبکه خوب باید متناسب با شرایط شرکت های طرف مشتری انعطاف پذیری بالایی داشته باشند و خود را با شرایط ایشان وفق دهند تا بتوانند با آن ها همکاری داشته باشند و قادر به ادامه حیات شرکت در حوزه ی شبکه باشند. اگر مشتریان رضایت کافی از عملکرد یک شرکت پشتیبانی شبکه نداشته باشند ممکن است به مرور اعتبار خود را نزد مشتریان از دست دهند. به همین دلیل برخی از ویژگی های شرکت های پشتیبانی شبکه معتبر را برایتان آورده ایم تا بتوانید به خوبی آنها را انتخاب کنید. در ادامه بیشتر بررسی خواهیم کرد.
-
تخصص کافی
یک شرکت خدمات پشتیبانی شبکه اصطلاحاً باید همهفنحریف باشد تا مطابق با نیاز کسبوکارهای مختلف قادر به ارائه خدمات فنی لازم باشد. از تخصصهای لازم میتوان مایکروسافت، لینوکس، سیسکو، ویپ و … اشاره کرد.
-
تجربه
تیم پشتیبانی باید علاوه بر تخصص، از تجربه کافی در سازمانهای مختلف با حوزههای کاری مختلف برخوردار باشد. هر چه تجربه تیم بیشتر باشد (با توجه به این موضوع که راههای آزمونوخطا کمتر میشود) سریعتر قادر به حل مشکلات شبکه خواهد بود. ناگفته نماند که تجربه سرعت تشخیص مشکل را افزایش میدهد.
-
در دسترس بودن
تیم پشتیبانی شبکه باید همیشه آمادهی حل مشکلات باشد. چرا که به همان اندازهای که حل مشکل به تعویق میافتد آن سازمان متحمل هزینه میشود. ازاینرو پشتیبان شبکه بهصورت ۷/۲۴ باید در دسترس بوده تا بتواند مسائل کلاینتهای شبکه را در اسرع وقت حل کند.
-
تعرفه مناسب و استاندارد
خدمات پشتیبانی شبکه نهتنها بر کل اینترنت، بلکه در تنظیم و مدیریت کردن شبکههایی که آن را تشکیل میدهند نیزموثراست. برای تمامی مشاغل وجود کامپیوترها و سیستمها امری حیاتی وضروریست، بنابراین صرف هزینه نگهداری و پشتیبانی برای این سیستمها نیز ضروری میباشد. شما میتوانید با انتخاب مناسبترین هزینه نگهداری کامپیوتر، مشکلات شبکههای کامپیوتری خود را برطرف کنید و در هزینههای حل مشکلات سیستمهای کامپیوتری صرفهجویی کنید.
-
مشاوره
بدیهی است که تصمیمگیرنده اساسی برای زیرساختهای فنی سازمان مدیران آن هستند. ازاینرو متخصص پشتیبانی شبکه باید در مسائل مربوط به پسیو و اکتیو شبکه به مدیران سازمان بهترین گزینهها را ارائه دهد. مشاوره و پشتیبانی در زمینه تامین نرمافزارهای عمومی و مدیریت لایسنسهای نرمافزاری، مشاوره و پشتیبانی در زمینه کاربری نرمافزارهای عمومی ، مشاوره در باره زیرساخت های نرمافزاری و سخت افزاری نیز از زمینه هایی هستند که شرکت پشتیبانی شبکه باید در آن صاحب نظر باشد.
-
همکاری با شرکت های معتبر
تجربه همکاری با شرکت های بزرگ و معتبر نشان دهنده این است که شرکت پشتیبانی شبکه از قابلیت های فنی بالایی برخوردار است. از این رو مورد تایید شرکت های معتبر قرار گرفته است.
-
دارا بودن نیروی متخصص در تمامی حوزه های شبکه
به این نکته توجه داشته باشید که تخصصهای ویندوز، مایکروسافت، لینوکس، سیسکو، ویپ، تعمیرسیستم های کامپیوتری و خرید تجهیزات مورد نیاز سازمان ها در حیطه توانایی یک فرد نیست. پس لازم است که یک تیم متشکل از متخصصین با تواناییهای مختلف در کنار یکدیگر قرارگرفته و به ارائه خدمات بپردازند.
-
تجربه ی بالای نیروها برای مدیریت شرایط بحرانی
از رایج ترین شرایطی که ممکن است برای سازمان ها و کسب وکارها ایجاد شود می توان سرقت، سیل، زلزله، آتش سوزی، نفوذ و هک را نام برد. شما به عنوان مدیر و رهبر سازمان قطعا در ابتدای بحران با پشتیبان شبکه سازمان تماس گرفته و تیم پشتیبانی را فرا خواهید خواند تا در سریع ترین زمان ممکن به جلوگیری از آسیب بیشتر بپردازند. تیم پشتیبانی باید بنا بر تجربه بالا توانایی مدیریت و حل مسائل در شرایط بحرانی را داشته و بهترین راه حل ها را پیدا کند.
-
حسن اخلاق کارشناسان
کارشناسان شبکه در یک سازمان ممکن است با تمامی کارمندان درارتباط باشند از این رو لازم است از حسن اخلاق و روابط عمومی بالا برخوردار باشند.
-
دارا بودن روحیه کار تیمی
از آنجایی که در پشتیبانی شبکه تخصص های بسیاری وجود دارد. لازم است که تمامی کارشناسان شبکه با یک دیگر نهایت تعامل را داشته و از تک روی خودداری کنند. چرا که تمامی کارهای شبکه به صورت زنجیروار به یک دیگر مرتبطند.
-
وقت شناسی از نظر حضور به موقع در محل مشتری و تحویل کار در موعد مقرر
وقت شناسی یکی از مهم ترین شاخصه های تیم پشتیبانی شبکه است تا بتواند در زمان مقرر تمام درخواست های کارفرما را انجام داده و تحویل دهد.
-
عمل به تعهدات
شاید لازم بود این نکته را در ابتدا عنوان میکردیم چرا که مسئولیت پذیری قطعا مهم ترین ویژگی یک تیم پشتیبانی شبکه است، تا با مسئولیت کامل به تعهدات خود عمل کند.
-
تنظیم قرارداد پشتیبانی شبکه متناسب با خواست و نظر مشتری
برای ارائه بهترین خدمات تخصصی و حرفهای در زمینه شبکه و تجهیزات شبکهای و نرمافزارهای مرتبط لازم است در قرارداد پشتیبانی شبکه های کامپیوتری، خدمات فنی متناسب با اهداف و نیازهای سازمان کارفرما به درستی اعمال شوند.
خدمات شرکت پشتیبانی شبکه چیست؟
همه ما میدانیم داشتن یک تیم پشتیبانی شبکه و سختافزار برای کسبوکار چقدر تأثیرگذار و مهم است و همچنین باعث افزایش کارآیی و بهره وری آن شرکت خواهد بود. ، هزینههای ناشی از خسارات احتمالی و نداشتن یک تیم پشتیبان شبکه به مراتب بیشتر از هزینههای داشتن یک تیم پشتیبانی و نگهداری شبکه است.مانیتورینگ و تعمیر و نگهداری شبکه کامپیوتری و مشکلات نرم افزاری و سختافزاری باید بهصورت لحظهای و مستمر انجام پذیرد. در ادامه به بررسی خدماتی که شرکت های پشتیبان شبکه ارائه میدهند بپردازیم و آن ها را بررسی کنیم.
-
آشنایی کامل با سختافزارهای کامپیوتری
متخصص پشتیبانی شبکه در اصل باید توانایی بررسی و مشکلات رایج سختافزارها مانند مادربورد، رم، وارد و CPU و تجهیزات شبکه (مثل سوئیچ شبکه، روتر، کیستون، رک) را دارا باشد. چرا که با محیط سرویس های ارائه وب در ارتباط است؛ ازاینرو هرگونه اشکال در سختافزار شبکه بهسادگی میتواند باعث قطعی شبکه شود.
-
خدمات پسیو:
یک شرکت یا کسبوکار نوپا ممکن از زیرساختهای اساسی برای راهاندازی شبکه برخوردار نباشد. ازاینرو لازم است شرکت ارائهدهنده خدمات پشتیبانی شبکه، راهاندازی پسیو شبکه را در دستور کار قرار دهد. یا ممکن است زیرساختهای کابلی یک شبکه دچار فرسودگی شده باشد. لذا پشتیبان شبکه باید توانایی تعمیر زیرساختها و ارائه خدمات پسیو را داشته باشد.
-
پیگیری مستمر جهت حل، بررسی و پیشگیری از مشکلات:
بعضی سرویسها نیاز به تمدید سالانه یا ماهانه دارند و بعضی مشکلات هستند که پیگیری آنها زمانبر و نیازمند ارتباط با شرکت رساننده خدمات اینترنتی (ISP) است. در این موارد نیاز به پیگیری بهموقع برای رفع مشکل است.
-
تهیه مستندات شبکه
چکلیستها، شناسنامه سیستمها، تجهیزات شبکه و … هرکدام جزء اطلاعات اساسی و حیاتی سازمان و کسبوکار محسوب میشوند. تیم پشتیبانی شبکه موظف است هم به جهت یکپارچگی اطلاعات واحد انفورماتیک و هم به جهت ارائه گزارش به مدیران سازمان این مستندات را در بازههای زمانی مشخص ارائه و آپدیت کند.
-
بک آپ گیری از اطلاعات تحت شبکه:
در یک سازمان کاربران موظفند که اطلاعات خود را بر روی شبکه قرار دهند. کارشناس شبکه نیز سعی میکند به روشهای مختلف از اطلاعات موجود بر شبکه نسخه پشتیبان تهیه کند تا تحت هیچ شرایطی، اطلاعات سازمان با مشکل روبرو نشود.
-
برقرار کردن ارتباط تلفنی بین کاربران (از طریق سانترال، ویپ و …):
هر سازمانی و کسبوکاری ممکن است نیاز داشته باشد در نقاط مختلفی شعبه داشته باشد. بدیهی است که تمامی کارمندان نیاز دارند با یکدیگر در ارتباط باشند؛ و ازآنجاییکه امکان تماس تلفنی هرلحظه و هر جا مقدور نیست لازم است از پلتفرمها و سرویس های بر خط مبتنی بر اینترنت استفاده شود. سیستم ویپ از زیربناهای مهم سازمانی مبتنی بر وب محسوب میشود که برای ارتباطات درونسازمانی استفاده میشود.
پشتیبان شبکه موظف است در جهت کاهش هزینههای سازمان و پلتفرمی تحت شبکه از این سیستمها استفاده کند.
-
پشتیبانی نرمافزار و سیستم عامل
از مهم ترین وظایف و خدمات تیم پشتیبانی شبکه عیبیابی سیستم عاملها و نرمافزارها، مدیریت سیستمهای کامپیوتری، بررسی کیفیت و کارایی نرمافزارهای کاربردی در سازمان، پیگیری و پشتیبانی فنی نرمافزارهای ضروری و مالی سازمانی است.
-
پشتیبانی کامپیوتر و سخت افزار
سخت افزارها و سیستم ها مهم ترین مبحثی هستند که پشتیبانان شبکه با آن در ارتباطند از این رو لازم است در عیب یابی و رفع نقص تجهیزات و منابع سختافزاری ( کامپویترها، پرینترها، اسکنرها)، مدیریت سیستمهای کامپیوتری از لحاظ کیفیت و کارایی سختافزاری، نصب و راه انداری سختافزارهای جانبی،
مشاوره و خرید و ارتقای منابع سختافزاری( سیستمهای کامپیوتری، پرینتر، اسکنر…از تخصص کافی برخوردار باشند.
-
پشتیبانی اینترنت و وب
اینترنت و وب بستر ابتدایی و لازم برای راه اندازی شبکه هستند از این رو لازم است که تیم پشتیبانی شبکه توانایی کافی برای پشتیبانی فنی از سرویس اتصال به اینترنت، پشتیبانی فنی از سرویس پست الکترونیک سازمانی، پشتیبانی و ارتقای سرویس اتصال به اینترنت کاربران، پشتیبانی از دامنههای اینترنتی و پشتیبانی از سرویسها و کاربران را داشته باشد.
-
پشتیبانی شبکه اکتیو و پسیو
نگهداری و عیبیابی تجهیزات سختافزاری و نرمافزاری شبکه، مدیریت ،کنترل و نظارت بر منابع شبکه شامل مانیتورینگ، کیفیت و کارایی سرویسها ،ترافیک شبکه و سختافزارها، کنترل و مدیریت و رفع عیب زیرساخت شبکه . شامل کابل کشی ،ترانکینگ ، شبکه های وایرلس نیز از اقدامات لازم تیم پشتیبانی شبکه دراین حوزه است.
top 10 of best network support
توصیه میکنیم که با وسواس و صبر به دنبال یافتن یک پشتیبان شبکه مطمئن و قوی باشید و به نکات زیر دقت کنید.
- رزومه این شرکتها را بررسی کنید
- با دیگر مشتریان ها آنها صحبت کنید و نظر آنها را جویا شوید.
- توضیحات تکمیلی و دقیقی در مورد زیرساختهای آنها بپرسید
- از نحوه عملکرد آنها مطلع شوید.
- به توانایی و قدرت پاسخگویی آنها در مورد نیازهایتان آگاه باشید.
پشتیبانی شبکه چه مزایا و معایبی برای کسبوکارها و استارتاپ ها دارد؟
این حق شماست که بدانید بهعنوان مدیر یک سازمان استفاده از خدمات شبکه برای شما چه مزایا و معایبی دارد. ازاینرو در ادامه به بررسی این موضوع خواهیم پرداخت.
- باعث صرفهجویی در وقت میشود.
- ایرادات و نواقص بهصورت تخصصی رفع میشوند
- بهرهگیری از دانش روز
- بهرهوری در هزینهها
- دسترسی به اطلاعات محرمانه توسط شرکت پشتیبان
- مسئله محرمانگی داراییهای سختافزاری و نرمافزاری
- عدم انتقال دانش
- وابستگی
آنچه مطرح شد گوشهای از مهمترین مزایا و مسائلی است که در برونسپاری خدمات پشتیبانی شبکههای کامپیوتری و زیرساخت شبکه، اعم از تجهیزات کامپیوتری و نرمافزاری و دیتاسنتر به شرکتهای پشتیبانی و شبکه وجود دارد. درهرصورت هر سازمان بنا به شرایط، ضرورتها و نیروی انسانی خود، تصمیم میگیرد که با عقد قرارداد، پشتیبانی شبکه خود را به شرکتهای ارائهدهنده خدمات شبکه برونسپاری کند یا خیر!
آنچه واضح است اکثر سازمانها و کسبوکارها ترجیح میدهند تا پشتیبانی شبکه، نرمافزار، سخت افرازی خود را برای تعمیر، نصب و راهاندازی، نگهداری و حفظ امنیت و موارد مشابه به شرکتهای پشتیبانی شبکه که قابلاطمینان، معتبر و دارای مناسبترین تعرفه پشتیبانی شبکه میباشند با رعایت مسائل امنیتی واگذار کنند.